En person i en scrubs smilende

Ortopedisk avdeling

Ortopedisk avdeling tilbyr utredning, diagnostikk og behandling av muskel- og skjelettplager. Kompleksiteten i behandlingen og behovet for oppfølging etter behandling styrer om du får en time til konsultasjon på poliklinikk, om du kommer inn for dagkirurgisk behandling eller for innleggelse i sengeposten

Avdelingen har fem kirurger, hvor alle er spesialister i ortopedisk kirurgi.

Avdelingsoverlege: Ruben Achtentuch


Kjell Rosenberg er overlege og godkjent spesialist i ortopedisk kirurgi. Han har bred erfaring innen protesekirurgi i hofte- og kneledd, og er fagansvarlig for protesekirurgien på Betanien. Han er medlem i Norsk Ortopedisk Forening, og Norsk Forening for Hofte- og Knekirurgi. Han har bakgrunn fra Sykehuset i Telemark og Sykehuset i Vestfold.

Ingri Ekrol er overlege og godkjent spesialist i ortopedisk kirurgi. Hun har sitt hovedfelt innen hånd- og håndleddskirurgi. Hun arbeider i tillegg med protesekirurgi i kne- og hofteledd. Hun har bakgrunn fra Universitetssykehuset i Edinburgh og Sykehuset Telemark. Hun er medlem i Norsk Ortopedisk Forening.

Ruben Achtentuch er overlege og godkjent spesialist i ortopedisk kirurgi. Han har erfaring fra proteseseksjonen på Martina Hansens Hospital og har sitt hovedfelt innen protesekirurgi i hofte- og kneledd. Han er medlem i Norsk Ortopedisk Forening, og Norsk Forening for Hofte- og Knekirurgi. Han har bakgrunn fra Sykehuset i Vestfold og Martina Hansen Hospital.

Øystein Karlsen er overlege og godkjent spesialist i ortopedisk kirurgi. Han har erfaring fra proteseseksjonen på Ullevål Universitetssykehus og har sitt hovedfelt innen protesekirurgi i hofte- og kneledd. Han er medlem i Norsk Ortopedisk Forening, og Norsk Forening for Hofte- og Knekirurgi og Norsk Interessefaggruppe for sårtilheling. Han har bakgrunn fra Ullevål Universitetssykehus.

Gijsbert Nijenhuis er overlege og godkjent spesialist i ortopedisk kirurgi. Han har bred erfaring innen generell ortopedi og har sitt hovedfelt innen fot og ankelkirurgi. Han har bakgrunn fra STHF og Notodden Sykehus. Han er medlem i Norsk fot og ankelkirurgisk forening. 


Avdelingen driver en relativt omfattende virksomhet innen de fleste områder av planlagt ortopedisk kirurgi. Vi har spisskompetanse i protesekirurgi i kne, hofte og skulder, artroskopisk kirurgi i skulder, kne og ankel samt hånd- og fotkirurgi.

Kontakt

Ortopedisk brukerstøtte:

  • Mandag 09:00 - 11:00
  • Tirsdag 09:00 - 11:00
  • Onsdag 09:00 - 11:00
  • Torsdag 09:00 - 11:00
  • Fredag 09:00 - 11:00
  • Lørdag STENGT
  • Søndag STENGT

Slik finner du fram

Oppmøtested

Ved poliklinisk konsultasjon og dagkirurgi skal du møte i 2.etg og henvende deg i ekspedisjonen.

Pasienter som skal legges inn skal møte direkte på sengeposten i 3. etasje. 

En stor bygning med trær foran seg

Betanien hospital

Bjørnstjerne Bjørnssonsgate 6

Bjørnstjerne Bjørnssonsgate 6, 3722 Skien

Praktisk informasjon

Betaling gjøres i ekspedisjonen i 2.etasje.

Som pasient må du betale egenandel, opp til frikortgrensen, for konsultasjon/behandling og ved røntgenundersøkelse.

Med frikort slipper du å betale egenandel i inneværende kalenderår. Det kan også påløpe et ekstra fast gebyr for materiell.

Dersom du blir syk, og ikke kan møte til time bes du om å ta kontakt senest dagen før avtalen. Hvis du ikke gjør dette blir du belastet med gebyr for denne timen, også dersom du er fritatt for egenandel.

Les mer om egenandeler og frikort her

​En del pasienter reagerer allergisk på blomster og parfyme. Vi ber om at det tas hensyn til dette. Blomster er ikke tillatt i sengeposten.

​Fotografering og filming på sykehuset er tillatt, men alle må forholde seg til noen retningslinjer.

Les mer om fotografering og filming

Antibiotikaresistente bakterier

Du må gi beskjed til hospitalet om du tidligere har hatt antibiotika resistente bakterier (MRSA, VRE, ESBL). Dersom du har arbeidet i helsetjenesten, fått tannbehandling eller behandling på sykehus eller legevakt utenfor Norden de siste 12 månedene, må du be fastlegen din teste deg for disse bakteriene. Fastlegen sender svaret videre til oss.

Les mer om MRSA her  MRSA informasjonsbrosjyre.pdf

Les mer om VRE her     VRE informasjonsbrosjyre.pdf

Les mer om ESBL her   ESBL informasjonsbrosjyre.pdf

​Kafeen er betjent fra kl. 08:30-14:00, utenom dette tidspunktet er det selvbetjening. Her kan du kjøpe rundstykker med pålegg, diverse drikke, snacks og yoghurt-produkter.

Kafeen er tilgjengelig for både pasienter og pårørende.

​Vi har gratis parkering, men få plasser. Pasienter kan parkere på vår parkeringsplass tvers ovenfor sykehuset. Det er ofte trangt om plassen, så vær ute i god tid.  Så langt det er mulig anbefales offentlig transport ​

Utskrift på papir

Dersom du ønsker utskrift på papir må du sende inn skjema til:

Betanien Hospital
Bj. Bjørnsonsgt 6
3722 Skien
Anmodning om journalkopi fr​a Betanien Hospital.pdf​​

​Betanien Hospital er et røykfritt sykehus - røyking er ikke tillatt. Dette gjelder også området rett utenfor hovedinngangen.

​Vi tilbyr gratis trådløst nettverk. Du må velge "SykehusGjest" som nettverk.

Les mer om pålogging her

​Ha med minst mulig verdisaker og penger under oppholdet på sykehuset.
Pasienter som ikke kan ivareta seg selv, vil få sine eiendeler oppbevart, og utlevert ved utskriving.
Hvilke eiendeler som skal oppbevares blir registrert i pasientsystemet, og oversikten signeres av to pleiere og pasienten selv, dersom pasienten er i stand til det.
Tilsvarende kvitteres det i pasientsystemet at eiendelene er utlevert ved utskriving, og utleveringsskjema signeres av pasient eller pårørende i pasientens sted.