Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.

Behandling

Revmatisk sykdom - planlagt innleggelse ved dag- og døgnenheten

Målet med en planlagt innleggelse ved dag- og døgnenheten er enten å starte eller fortsette en medisinsk utredning av din tilstand, slik at vi raskest mulig kan avklare om du har en revmatisk sykdom. Når innleggelsen er planlagt skal alle nødvendige prøver og undersøkelser være bestilt på forhånd. Slik sikrer vi at oppholdet ditt hos oss er effektivt og at eventuell behandling kan starte så tidlig som mulig.

Skal du legges inn for utredning av revmatisk sykdom, får du tilsendt brev med informasjon om oppholdet og nødvendige skjemaer. Enkelte skjemaer må du fylle ut på forhånd og ta med til avdelingen.. Du må ha oppdatert medisinliste fra fastlegen og ta med deg dine egne medisiner til oppholdet. 
Aktuelle undersøkelser blir forhåndsbestilt så langt dette er hensiktsmessig. Ved behov innhentes informasjon f. eks. fra hjemmesykepleie og fastlege.
Oppholdets varighet er normalt en til tre dager, men kan forlenges ved behov.
Revmatologisk dag- og døgnenhet er en 7-døgns post.

Før

Ved ankomst i avdelingen blir du tatt imot av sykepleier. Det blir tatt blod- og urinprøver. En plan for oppholdet blir gjennomgått. Du vil møte lege samme dag. Medisinlisten din blir gjennomgått.. Forberedelse til og koordinering av planlagte undersøkelser gjøres fortløpende.

Alle pasienter tilbys samtale med overlege i løpet av oppholdet og problemstillinger diskuteres i plenum i legegruppen. Mange vil også få tilbud om tverrfaglig vurdering. Dette involverer flere yrkesgrupper, f.eks ergoterapeut, fysioterapeut, Det kan ta fra dager til uker å få svar på enkelte undersøkelser. I noen tilfeller må vi derfor planlegge ny innleggelse for diagnostisk avklaring. Når diagnosen er avklart kan eventuell behandling igangsettes.

Før utreise tilbys du samtale med lege vedrørende eventuell plan for videre oppfølging. Sykepleier gir ytterligere informasjon og eventuell medikamentopplæring. Sykepleier sørger også for å koordinere dersom det for eksempel er behov for kommunale tjenester.


g_cbd9ff2e_df2a_4d0c_8f26_27c01b217859

Under

Hvis du skal starte med behandling, gjøres dette under oppholdet eller som ledd i din oppfølging.


g_b7ca31bd_79f2_4d88_8ab8_ab9559230795

Etter

I etterkant av oppholdet blir epikrise sendt til deg og fastlegen. Denne kan du finne på Helsenorge.no Ved påvist revmatisk sykdom som krever oppfølging ved vår avdeling, vil du innkalles til kontroll. I noen tilfeller kan videre oppfølging av revmatisk sykdom gjøres i samarbeid med fastlegen.

Kontakt

Betanien hospital Revmatologisk avdeling

Kontakt Revmatologisk avdeling
En stor bygning med trær foran seg

Betanien hospital

Bjørnstjerne Bjørnssonsgate 6

Bjørnstjerne Bjørnssonsgate 6, 3722 Skien

Praktisk informasjon

Betaling gjøres i ekspedisjonen i 2.etasje.

Som pasient må du betale egenandel, opp til frikortgrensen, for konsultasjon/behandling og ved røntgenundersøkelse.

Med frikort slipper du å betale egenandel i inneværende kalenderår. Det kan også påløpe et ekstra fast gebyr for materiell.

Dersom du blir syk, og ikke kan møte til time bes du om å ta kontakt senest dagen før avtalen. Hvis du ikke gjør dette blir du belastet med gebyr for denne timen, også dersom du er fritatt for egenandel.

Les mer om egenandeler og frikort her

​En del pasienter reagerer allergisk på blomster og parfyme. Vi ber om at det tas hensyn til dette. Blomster er ikke tillatt i sengeposten.

​Fotografering og filming på sykehuset er tillatt, men alle må forholde seg til noen retningslinjer.

Les mer om fotografering og filming

Antibiotikaresistente bakterier

Du må gi beskjed til hospitalet om du tidligere har hatt antibiotika resistente bakterier (MRSA, VRE, ESBL). Dersom du har arbeidet i helsetjenesten, fått tannbehandling eller behandling på sykehus eller legevakt utenfor Norden de siste 12 månedene, må du be fastlegen din teste deg for disse bakteriene. Fastlegen sender svaret videre til oss.

Les mer om MRSA her  MRSA informasjonsbrosjyre.pdf

Les mer om VRE her     VRE informasjonsbrosjyre.pdf

Les mer om ESBL her   ESBL informasjonsbrosjyre.pdf

​Kafeen er betjent fra kl. 08:30-14:00, utenom dette tidspunktet er det selvbetjening. Her kan du kjøpe rundstykker med pålegg, diverse drikke, snacks og yoghurt-produkter.

Kafeen er tilgjengelig for både pasienter og pårørende.

​Vi har gratis parkering, men få plasser. Pasienter kan parkere på vår parkeringsplass tvers ovenfor sykehuset. Det er ofte trangt om plassen, så vær ute i god tid.  Så langt det er mulig anbefales offentlig transport ​

Utskrift på papir

Dersom du ønsker utskrift på papir må du sende inn skjema til:

Betanien Hospital
Bj. Bjørnsonsgt 6
3722 Skien
Anmodning om journalkopi fr​a Betanien Hospital.pdf​​

​Betanien Hospital er et røykfritt sykehus - røyking er ikke tillatt. Dette gjelder også området rett utenfor hovedinngangen.

​Vi tilbyr gratis trådløst nettverk. Du må velge "SykehusGjest" som nettverk.

Les mer om pålogging her

​Ha med minst mulig verdisaker og penger under oppholdet på sykehuset.
Pasienter som ikke kan ivareta seg selv, vil få sine eiendeler oppbevart, og utlevert ved utskriving.
Hvilke eiendeler som skal oppbevares blir registrert i pasientsystemet, og oversikten signeres av to pleiere og pasienten selv, dersom pasienten er i stand til det.
Tilsvarende kvitteres det i pasientsystemet at eiendelene er utlevert ved utskriving, og utleveringsskjema signeres av pasient eller pårørende i pasientens sted.

​​Besøkstid ved sengeposten er  kl. 17-19 alle dager.