Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.

Diagnose, Epikondylitt

Tennis- og golfalbue

Tennis- eller golfalbue kan du få på grunn av gjentatte, ensformige bevegelser, gjerne over flere år. Smertene kommer ofte snikende over tid. For de fleste vil behandlingen være veiledning i trening og tøyninger hos fysioterapeut.

Tennisalbue og golfalbue er betegnelser for smerter på utsiden eller innsiden av albuen. Smertene oppstår gjerne som følge av overbelastning av senefestene i albuen. Dette skyldes som oftest gjentatte, ensformige bevegelser uten nok hvile. Plagene er borte hos over 90 prosent i løpet av 1 år uten spesiell behandling.

Les mer på helsenorge.no

Symptomer

De vanligste diagnosene er relatert til sener og muskulatur. Av disse er «tennisalbue», smerter på utsiden av albuen, vanligst. Andre plager er «golfalbue»/smerter på innsiden av albuen, og muskulære smerter i underarmen. I noen tilfeller er det nødvendig med supplerende undersøkelser som ultralyd, røntgen eller MR.

Før

Er du henvist for albueplager vil du bli innkalt til en poliklinisk konsultasjon hos lege. Det kreves ingen forberedelser til denne konsultasjonen.

Under

Legen vil vanligvis undersøke hånd/håndledd, skulder og nakke i tillegg til albuen fordi smerter og funksjonsproblemer ofte involverer flere kroppsområder. Den kliniske undersøkelsen med testing av bevegelighet, muskelstyrke og spesifikke tester vil som regel være tilstrekkelig for å stille en diagnose. 

Albueplager med utgangspunkt i sene/muskelapparatet behandles med informasjon og råd i forhold til arbeid og aktiviteter, bløtdelsbehandling, øvelsesbehandling og tøyninger.

I akuttfasen kan det hjelpe med betennelsesdempende medisiner for å redusere smerter. Ved smerter på utsiden og innsiden av albuen vil trening av styrke og utholdenhet være sentralt og det kreves stor grad av egeninnsats.

Av og til er det aktuelt å konferere med ortoped med tanke på operasjon, men for de fleste er behandlingen veiledning i trening og tøyninger hos fysioterapeut lokalt.

Etter

De fleste blir bra og vanligvis kreves det ingen oppfølging i spesialisthelsetjenesten.

Kontakt

Betanien hospital Ortopedisk avdeling

Kontakt Ortopedisk avdeling

Oppmøtested

Ved poliklinisk konsultasjon og dagkirurgi skal du møte i 2.etg og henvende deg i ekspedisjonen.

Pasienter som skal legges inn skal møte direkte på sengeposten i 3. etasje. 

En stor bygning med trær foran seg

Betanien hospital

Bjørnstjerne Bjørnssonsgate 6

Bjørnstjerne Bjørnssonsgate 6, 3722 Skien

Praktisk informasjon

Betaling gjøres i ekspedisjonen i 2.etasje.

Som pasient må du betale egenandel, opp til frikortgrensen, for konsultasjon/behandling og ved røntgenundersøkelse.

Med frikort slipper du å betale egenandel i inneværende kalenderår. Det kan også påløpe et ekstra fast gebyr for materiell.

Dersom du blir syk, og ikke kan møte til time bes du om å ta kontakt senest dagen før avtalen. Hvis du ikke gjør dette blir du belastet med gebyr for denne timen, også dersom du er fritatt for egenandel.

Les mer om egenandeler og frikort her

​En del pasienter reagerer allergisk på blomster og parfyme. Vi ber om at det tas hensyn til dette. Blomster er ikke tillatt i sengeposten.

​Fotografering og filming på sykehuset er tillatt, men alle må forholde seg til noen retningslinjer.

Les mer om fotografering og filming

Antibiotikaresistente bakterier

Du må gi beskjed til hospitalet om du tidligere har hatt antibiotika resistente bakterier (MRSA, VRE, ESBL). Dersom du har arbeidet i helsetjenesten, fått tannbehandling eller behandling på sykehus eller legevakt utenfor Norden de siste 12 månedene, må du be fastlegen din teste deg for disse bakteriene. Fastlegen sender svaret videre til oss.

Les mer om MRSA her  MRSA informasjonsbrosjyre.pdf

Les mer om VRE her     VRE informasjonsbrosjyre.pdf

Les mer om ESBL her   ESBL informasjonsbrosjyre.pdf

​Kafeen er betjent fra kl. 08:30-14:00, utenom dette tidspunktet er det selvbetjening. Her kan du kjøpe rundstykker med pålegg, diverse drikke, snacks og yoghurt-produkter.

Kafeen er tilgjengelig for både pasienter og pårørende.

​Vi har gratis parkering, men få plasser. Pasienter kan parkere på vår parkeringsplass tvers ovenfor sykehuset. Det er ofte trangt om plassen, så vær ute i god tid.  Så langt det er mulig anbefales offentlig transport ​

Utskrift på papir

Dersom du ønsker utskrift på papir må du sende inn skjema til:

Betanien Hospital
Bj. Bjørnsonsgt 6
3722 Skien
Anmodning om journalkopi fr​a Betanien Hospital.pdf​​

​Betanien Hospital er et røykfritt sykehus - røyking er ikke tillatt. Dette gjelder også området rett utenfor hovedinngangen.

​Vi tilbyr gratis trådløst nettverk. Du må velge "SykehusGjest" som nettverk.

Les mer om pålogging her

​Ha med minst mulig verdisaker og penger under oppholdet på sykehuset.
Pasienter som ikke kan ivareta seg selv, vil få sine eiendeler oppbevart, og utlevert ved utskriving.
Hvilke eiendeler som skal oppbevares blir registrert i pasientsystemet, og oversikten signeres av to pleiere og pasienten selv, dersom pasienten er i stand til det.
Tilsvarende kvitteres det i pasientsystemet at eiendelene er utlevert ved utskriving, og utleveringsskjema signeres av pasient eller pårørende i pasientens sted.

​​Besøkstid ved sengeposten er  kl. 17-19 alle dager.